Как да обединим електронните си пощи

Настоящата статия дава ефективно решение на проблема с многобройни електронни пощенски кутии, които някои от нас имат. След като я прочетете, ще можете да обедините електронните си пощи в една платформа.

Как Гугъл ни прави по-ефективни

 • Обединяване на всички наши електронни адреси в една он-лайн платформа
  Защо това е полезно: от всякакви устройства имаме достъп до всички наши пощенски кутии, като отговаряме на съобщенията получени във всяка, от съответния адрес използващи една единствена платформа.
 • Допълнителна ефективност ни дава разделянето на получените съобщения на Основни, Социални и Рекламни съобщения
  Защо това е полезно: не губим време при разглеждането на електронната си поща и намирането на важните такива.
 • Допълнителна ефективност е защитата от вируси.
  Защо това е полезно: … ами по-малък шанс да се заразим.

Как да обединим електронните си пощи или как да си направим Alias в GMAIL.

Пощенските услуги за електронна поща и адреси са много.  Gmail е една от тях. Тук обаче не се спираме на самата пощенска услуга, а на нещо по-интересно, за което може да използваме  и това да ни направи по-ефективни.

Навярно всеки от нас, се е сблъсквал с факта, че се налага да използва повече от една електронна поща. Това поне за мен е много неприятно и ме накара да потърся решение на проблема. След кратка проверка установих, че Гугъл вече са решили този въпрос, а ето и точно как.

За целта е необходимо да имате електронна поща в Gmail. А ако нямате,  много лесно бихте могли да си направите. Отидете на https://accounts.google.com и направете регистрация.

GMail_enter

След като вече се намирате във вашият акаунт, просто трябва да следвате тези стъпки:

 1. Отивате в менюто, което се намира в горния десен ъгъл на монитора Ви – Settings, след което от падащото меню отново избираме Settings.

Settings_EN

 1. Тук в Settings /Настройки/, може да променим езика на „български”, ако така ще ни е по-лесно. Само сменете езика на първото прозорче:
  Language_EN
 2. След като изберем в падащото меню Settings избираме  – Accounts and Import или Профили и импортиране (вижте на картинката в следващата точка).
 3. След като отидем Accounts and Import или Профили и импортиране, избираме Add another email address you own  или  Add a POP3 mail account you own. Това зависи от сървъра, който използва вашата поща /ако менюто Ви е българско това са съответно бутоните Добавяне на друг ваш имейл адрес или Добявяне на притежаван от вас профил за поща с РОР3/.
  Settings_BG
 4. Попълваме адреса който желаем да добавим и даваме  Next Step или Следваща стъпка
  adda_mail
 5. След като въведете адреса, който желаете, трябва да въведете вашият Username и парола. Когато въведете тези параметри, избирате Add Account.

add_acct_EN

Можете да повтаряте този процес за всички Ваши пощенски кутии:

add_acct_bg

Честито, Вие вече обединихте вашите пощи, вече без проблем можете да четете всички получени мейли на вашият GMail. Независимо от обединяването на пощите, Вие пак ще можете да изпращате мейли, все едно го правите от вашата оригинална поща. За последното само трябва да маркирате съответното поле точно в средата на екрана: “При отговор на съобщение:”

send_BG

 

Продължавайте да ставате по-ефективни!

 

Статия от Кирил Георгиев

Написана на 15.05.2015 с последна редакция на 10.08.2015

Ако искате да получавате уведомления за нови статии от нашият блог „Ефективен офис”, можете да се абонирате за нашият Бюлетин.

Posted in Блог Tagged with: , , , ,